24.7.2024

Osakaskunnat

Osakaskuntien omat sivut

Tietoja osakaskuntatoimijoille, ohjeita ja malliasiakirjoja löydät Kalatalouden keskusliiton sivuilta alla olevasta linkistä:
https://ahven.net/osakaskunnat/

Kalatalouden keskusliiton ansiomerkit

Alla ohjeet ja hakemuspohjat Kalatalouden keskusliiton kunniamerkkeihin:

Osakaskuntien yhdentyminen

Suomen laajuisesti on havaittavissa trendiä osakaskuntien yhdentymisiin. Yhdentymisistä on havaittu saavutettavan erinäisiä etuja, kuten esim. osakkaiden kalastusoikeuden laajenemista, kalastuksen ja valvonnan helpottumista, hallinnointikulujen pienenemistä, kalaveden käytön ja hoidon suunnittelun helpottumista, yms. Mikäli osakaskunnilta löytyy mielenkiintoa selvittää mahdollisuuksia yhdentymisiin, niin lisätietoa asiasta saa mm. maanmittauslaitoksesta ja kalatalouden keskusliitosta tai ota yhteyttä kalatalouskeskukseen.

Etelä-Karjalan osakaskuntien yhteystiedot

Osakaskunnat myöntävät erilaisia kalastuslupia vesialueilleen. Satunnaiset kalastajat ovat usein ihmeissään etsiessään kalastuslupien myyjää alueeltaan! Etelä-Karjalan osakaskuntien kalastusluvat voit hankkia osoitteessa kalaluvat-etelakarjala.fi. Osakaskuntien, joiden lupia ei vielä ole kalalupakaupassa yhteystiedot löytyvät kalatalousalueiden omilta verkkosivuilta.

Kalojen ja rapujen istuttaminen

ELY-keskus koordinoi toimialueensa kala- ja raputalouden kehittämistä. Ennen kala- tai rapuistutuksia tulee varmistaa mahdollinen luvan tarve.
Alla linkki Ely-keskuksen sivuille:
https://www.ely-keskus.fi/kalojen-ja-rapujen-istuttaminen

Istutuksista on ilmoitettava sähköisen istutusjärjestelmän (SÄHI) kautta:
https://kala-asiointi.mmm.fi/

Lainsäädäntöä