Haapavesi

Haapavesi kuuluu osana eteläiseen Saimaaseen ja Ruokolahden kalastusalueen. Omaksi vesistöalueeseen sen erottavat Äit – ja Salosaari. Vesialueen pinta – ala on 3.800 ha. Haapaveden veden laatu on hyvä Suomen ympäristökeskuksen vesien yleisen käyttökelpoisuusluokituksen mukaan.

Ruokolahden kalastusalue on kalatalouden yhteistoimintaelin, minkä toimintaa ohjaa kalastusalueen ohjesääntö ja käyttö - ja hoitosuunnitelma. Ruokolahden kalastusalueen valtuuskunta on hyväksynyt 05.04.1989 kalastusalueen käyttö – ja hoitosuunnitelman. Ruokolahden kalastusalueen käyttö- ja hoitosuunnitelmaa on tarkistettu ja täydennetty vuonna 2001

 

 

 KALAKANNAT

 

Haapavedellä tavataan ainakin 16 eri kalalajia. Vesialueen tärkein talouskalalaji on muikku. Muikkukannat ovat vahvistuneet vuoden 2004 ikäluokan myötä. Muikun keskikoko on ollut 18 - 19 cm keväällä 2006. Muut tärkeät virkistyskalalajit ovat kuha, siika, hauki ja ahven. Vesialueen kalakantoja on seurattu kirjanpitokalastuksen kautta.

Haapavedellä esiintyy harvoina kantoina jokirapua. Täplärapu on kotiutettu vesialueelle istutuksilla. Täplärapukannat ovat pyyntivahvoja.

Haapavedellä on viehekalastuksen yhtenäislupa – alue. Lupa – alueen koko on 3.000 ha. Luvan hinnat ja ehdot on esitetty alla olevassa taulukossa:

 

Luvan voi maksaa suoraan Ruokolahden kalastusalueen tilille (540215 - 418232).

Lisäksi Haapaveden osakaskunnat myyvät kalastuslupia. Ota yhteyttä osakaskuntien puheenjohtajiin.

 

Vesistöalueella ei ole muita kalastuslaista – tai asetuksesta poikkeavia kalastusrajoituksia.

 


« Takaisin